Havuç mevsimi tamamen geçmeden bu pastayı yapıp dolaba stoklayın derim ben nacizane :)
Gelelim tarifine
Malzemeler
1 kilo havuç
1 su bardağı şeker
1 paket kremşanti
1 çay bardağı süt
Yarım paket petibör bisküvi
İri kıyılmış ceviz
Sıvıyağ
Yapılışı
Öncelikle bir kapta krem şantiyi süt ile çırpın ve üzerini streçfilm ile sarıp buzdolabında beklemeye alın.
Havuçları rendeleyin ve toz şekerle birlikte sıvıyağ koyduğunuz tavada iyice soteleyin.
Cevizi elinizle ufalayın
Bisküvileri de elinizle ufalayın
Havuçlu karışım soğuyunca bisküviyle bir güzel harmanlayın. Sonra streçfilmi tezgaha yayın,üzerine karışımı dökün.
Soğuyan kremşantiyi de havucun üzerine yayın
Cevizleri üzerine serpin (Funda havuçlu karışımın içine karıştırmış ama ben o an unuttuğum için böyle oldu)
Rulo şeklinde sarın
Dışını streç filmle sarıp buzluğa yerleştirin
İstediğiniz zaman çıkarıp dilimleyin. 5 dakika sonra yenilebilecek kıvama geliyor.Üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayla da servis yapabilirsiniz. Ben öyle yaptım misafirlerime ama onu fotoğraflamayı unuttum.
Afiyet olsun.
Sevgili Funda Ceyhan'a bu güzel lezzeti bizlerle tanıştırdığı için çok teşekkür ederim.
Rica ederim, gerçekten çok pratik bir tatlı, her zaman elinizin altında hazır olması da ayrı bir güzellik. Siz de çok güzel anlatmışsınız. Ellerinize sağlık, afiyet şeker olsun.
YanıtlaSilSevgilerimle...
margazitcim borcama dokup yada yuvarlak yapiyordum boyle rulo pasta gibi olmus ellerine saglik olsada yesem:)
YanıtlaSil